SJOKOLADEFONDANT


Fondant betyr at kaken er ”smeltet” i midten, og denne desserten er manges favoritt med sin flytende varme sjokoladekjerne. Server den gjerne med en kule vaniljeis ved siden av.


Middels tid, laktosefri, kredit: Soma

 

Slik gjør du:

Steg 1: Hakk sjokoladen og ha den i en blandebolle sammen med Cocosa Extra Virgin. Sett bollen i vannbad. Varm vannet forsiktig opp og rør hele tiden, til du har en flytende og blank saus.

Steg 2: Rør Cocosa Sukker og egg sammen. Blandingen skal ikke bli luftig – du skal bare røre, ikke piske.

Steg 3: Bland sjokoladeblandingen og eggeblandingen raskt sammen.

Steg 4: Sikt i melet og rør det kjapt inn.

Steg 5: Smør formene med et tynt lag med Cocosa Extra Virgin. Fordel litt mel i formene slik at de er dekket innvendig. Bank ut det overflødige melet.

Steg 6: Ha blandingen i formene og fyll opp til ca ½ cm under kanten.

Steg 7: La formene stå en time til kjøling.

Steg 8: Stek dem i ovnen i 7 minutter på 200 grader. La formene stå i et halvt minutt før du tar ut fondantene

 

Dette trenger du:

100 g Ecuador Organic 70%

100 g Cocosa Extra Virgin kokosolje 500 ml

80 g Cocosa Sukker

3 egg

50 g siktet hvetemel

 

Næringsinnhold:

Kcal pr 100 g: 420,9 g
Proteiner: 7 g
Fett: 31,5 g
Karbo: 26,6 g