GROV MINIPIZZA MED KYLLING OG HVITLØK


En litt sunnere utgave av minipizza med deilig smak av kylling og hvitløk.


Middels tid, 2 porsjoner, kredit: Soma v/Cocosa-ambassadør Karoline Marberg

 

Slik gjør du:

Steg 1: Forvarm ovnen til 220 grader.

Steg 2: Bland sammen ingrediensene til bunnen. Fordel deigen i to klatter på et stekebrett kledd med bakepapir.

Steg 3: Smør bunnene tynt utover og form som en sirkel. Du kan også lage en større pizza hvis du ønsker det. Forstek i ca. 15 min.

Steg 4: Skjær kyllingfilet i biter og stek på medium-høy varme i en teskje Cocosa hvitløk til kyllingbitene er gjennomstekt.

Steg 5: Krydre med litt salt, pepper og timian.

Steg 6: Smør de forstekte bunnene med ketchup/tomatpuré eller det du liker å bruke.

Steg 7: Legg deretter på kyllingbiter, løk, paprika og tomat. Strø over revet ost og litt tørket timian.

Steg 8: Stek pizzaen i 15-20 minutter, eller til toppen har begynt å bli gyllen.

Steg 9: Server en enkel grønn salat ved siden av.

 

Dette trenger du:

Bunn:

80 g havregryn, lettkokte

2-3 ss Cocosa Mel

1 egg + 1 eggehvite

1/4 ts Supernature Himalayasalt fin

1 ts Cocosa Gourmet Hvitløk, smeltet

ca. 1,5 dl vann

Fyll:

200-300 g kyllingfilet

1 ts Cocosa Gourmet Hvitløk

Salt, pepper & tørket timian

1/3 løk

1/2 paprika

1 tomat

4-5 ss ketchup/tomatpuré/hakkede tomater eller en blanding

80-100 g ost, revet

Topping: ruccola